KPN moderniseert vaste telefonie netwerk, stopt op termijn met ISDN1/2

In het kader van de voortdurende innovatie bij KPN, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die grotendeels is overgegaan naar bellen via internet (VOIP), kondigt KPN vandaag een aantal aanpassingen aan in het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN).

Deze traditionele diensten worden de komende jaren gemoderniseerd of vervangen door toekomstvaste alternatieven.

Van oudsher wordt er voor vaste telefonie in Nederland gebruik gemaakt van lijnen die verbonden zijn met een telefonie-platform. Deze traditionele telefoniediensten (analoge PSTN en digitale ISDN) verlopen via (lokale) telefoniecentrales en het telefonie-platform van KPN. Het aantal gebruikers van deze traditionele telefoniediensten (ISDN/PSTN) neemt de laatste jaren sterk af. Daarom gaat KPN de enkelvoudige PSTN dienst moderniseren op basis van KPN’s landelijke IP infrastructuur.

Vanaf 1 september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN en van KPN Wholesale.

Door deze veranderingen bij KPN kan het zijn dat uw alarmsysteem een upgrade nodig heeft naar AoIP (Alarm over IP). Wat dit voor uw situatie betekent? Voor deze informatie en de mogelijkheden van AoIP kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij helpen u graag met het realiseren van de juiste oplossing toegespitst op uw situatie. Neem daarvoor geheel vrijblijven contact met ons op. Bel 078 – 616 7559 of mail naar info@lebetec.nl.

Bron: Website KPN